What an elegant woman wear

aa7df0ada68db93a9ef20ac0817fc92b

The elegant woman prefers the quality, clarity or neatness against the actual fashion. Her appearance is not ostentatious, natural and simple pieces are dominated in her wardrobe.The accessories are also subdued and never flashy or conspicuous. Her jewelry is valuable.

Most of all she wears  black, white, blue, brown or, beige colors mixing it with red, purple or powder pink sometimes, but avoiding garish hues. If she chooses a patterned piece, she doesn’t mix it with another pattern, but wears a matching monochrome.

The elegant woman prefers wearing skirt than trousers. If she pulls pants, then she chooses the classical pantsuit. Of course, jeans can fit in this style as well, but only the modest pieces with classical line.

f18d59fa260468dbdda5410fd325984c

The materials are natural such as leather, wool, and silk. The polyester or other synthetic materials do not characterize this style.

That particular little black dress cannot be missed from the stylish woman's wardrobe. It can be the most perfect wear in some important occasion. Audrey Hepburn wore the LBD in those days, or Anne Hathaway or Penelope Cruz and Nicole Kidman chose it for one of those events they participated.

The elegant woman prefers quality. She is not snobbish and not brand specific. She doesn’t chase the latest fashion trends. Her hair and makeup is just perfect, her nails are groomed. Discreet fragrance surrounds her. She chooses the proper pieces that are most suitable for her body composition with the most advantageous cutting line and size.

The elegance requires a kind of maturity and style.

1f56f37c499b82785ad683fd231d93aa

“Elegance is not the prerogative of those who have just escaped adolescence, but of those who have already taken possession of their future!”

Coco Chanel

Az elegáns nő számára a minőség, a letisztultság, az ápoltság előbbre való, mint az aktuális divat. Megjelenése nem hivalkodó, a természetes és egyszerű fazonok uralják a ruhatárát. A kiegészítői is visszafogottak, sosem harsányak, feltűnőek. Ékszerei értékesek.

Legfőképpen fekete, fehér, kék, barna, bézs színeket visel, időnként kiegészítve pirossal, lilával vagy púderrózsaszínnel,kerülve a rikító árnyalatokat . Ha mintásat vesz fel, nem kever több mintás darabot egymással. Egy mintához egy hozzáillő egyszínűt párosít.

Az elegáns nő többször visel szoknyát, mint nadrágot. Ha mégis nadrágot húz, akkor klasszikus fazonú nadrágkosztümöt választ . Természetesen a farmer is belefér a stílusba, de abból is a klasszikus szabásvonalú, visszafogottabb darab.

Az anyagok természetesek, mint a bőr, gyapjú, selyem. A poliészter vagy az egyéb műszálas anyagok nem jellemzik ezt a stílust.

4be426df738255aadb748caa3ce7e433

Az elegáns nő ruhatárából nem hiányozhat az a bizonyos kis fekete ruha. Egyes alkalmakra nincs is nála megfelelőbb. Ezt viselte Audrie Hepburn annak idején, vagy a mai sztárok közül ezt választotta Anne Hathaway, Penelope Cruz vagy Nicole Kidman is egy-egy számára fontos eseményre.

Az elegáns nő a minőséget részesíti előnybe, nem sznob, nem márkafüggő. Nem hajszolja a legújabb divattrendeket. Frizurája és sminkje tökéletes, körmei ápoltak. Diszkrét illat lengi körül. A testalkatának megfelelő ruhadarabot választ a számára legelőnyösebb szabásvonallal és mérettel.

Az elegancia egyfajta érettséget, stílust követel meg.

Az elegancia nem azok kiváltsága, akik épp most szabadultak a serdülőkorból, hanem azoké, akik már kézben tartják a saját jövőjüket.

Coco Chanel

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.