How to find your style

dsc03341r4d

When you look at yourself in the mirror and like what you see thinking you’re smart and beautiful, like every piece of your clothes then you found your own style.

 „ Personality begins where comparision ends”

( Karl Lagerfeld )

 

It is a very long and arduous work. It won’t happen from one minute to the next. It is a kind of self-knowledge way. You have to accept yourself together with your advances and disadvances.

Very important to show your pure personality, don’t want to be someone else. Don’t try to be different that you really are! So you can be always authentic and perfectly bearable.

You can also mix several styles, but you must stay on the main line of your dresscode! Using different kind of style is the sign of the undeveloped personality.

First of all, think about how your day go by:

1. Do you have hectic, physically active days with a lot of hustle and bustle or do you have quiet days at the office?

2. What is the most important for you in clothing: comfortable, fashionable, good looks, conservative look ...

3. What kind of impression you wish to arouse: reliability, collectedness, happiness ...

 

2e50f98e919d6493333042451cd42faf

 

You can be conservative in your workplace, bohemian in your private life or a hopelessly romantic type, or a supporter of classical purity, you should get your clothes according to your main style. The dress has to fit to your personality, to your body composition, to your financial situation and to your age, of course. It is worth to think about such basic pieces that are timeless.
Look critically at the current trends and choose only those pieces of it, which you can refresh your look with.

Your look is the first impression to the outside world! People are categorized according to the first appearance which is quicker than you could even say hello!

 

95be519b80fe48f51dcecac6d1a8b8b1

„ Az egyéniség ott kezdődik, ahol az összehasonlítás véget ér”

( Karl Lagerfeld )

 

Ha belenézel a tükörbe, és szereted, amit látsz, ha azt érzed, hogy jól vagy, hogy csinos vagy, hogy minden ruhadarabot imádsz, ami rajtad van, akkor megtaláltad a saját stílusodat!

A stílus kialakítása hosszú és fáradságos munka. Nem megy egyik percről a másikra. Egyfajta önismereti út, melynek során el kell fogadni magad a hibáiddal és az előnyeiddel együtt. Fontos, hogy a való énedet mutasd, ne akarj bebújni valaki más bőrébe, ne akarj más lenni, mint amilyen valójában vagy! A kép így mindig hiteles és tökéletesen vállalható marad.

Több stílust is alkalmazhatsz, de öltözködésed fő irányvonalában maradj meg egy stílus mellett. A különböző stílusok folyamatos váltogatása a kialakulatlan személyiség jele.

Kezdetnek gondold át, hogy hogyan telnek a napjaid:

1. Mozgalmas, fizikailag aktív a napi tevékenységed, ahol nagy a sürgés-forgás, vagy csendesebb, kevés testmozgást igénylő irodai munkád van.

2. Mi a legfontosabb számodra az öltözködésben: kényelem, divatos, jó megjelenés, konzervatív megjelenés…

3. Milyen benyomást szeretnél kelteni: megbízhatóság, összeszedettség, vidámság…

 

82b50f542405c249db6de9d4d6916f34

 

Lehetsz konzervatív a munkahelyeden, bohém a magánéletedben, vagy menthetetlenül romantikus típus, esetleg a klasszikus letisztultság híve, a fő irányvonalnak megfelelően kell beszerezned a ruháidat is. A ruha passzoljon a személyiségedhez, a fizikai adottságaidhoz, az anyagi lehetőségeidhez, az életviteledhez és a korodhoz. Érdemes olyan alapdarabokban gondolkodnod, amik időtállóak.

Nézd kritikus szemmel az aktuális trendeket és csak azokat a darabokat válaszd ki belőle, amikkel felfrissítheted a megjelenésed.

Az öltözködéseddel a külvilággal kommunikálsz! Az emberek előbb kategorizálnak a megjelenésed alapján, minthogy köszönésre nyitnád a szád!

 

 

 

You may also like

6 hozzászólás

 1. Great tips! I personally have so much trouble finding my “personal style” As a mom of 5, I have fallen into the yoga pants and loose comfy top are my life now “style”. Absolutely need to remedy this.

 2. Great and very useful post. I still don’t have a personal style, even though I don’t follow the trends either. I just have a lot of things I like and they’re all very different, so I’m trying to build a more consistent look.

  1. Dear Sarah,
   It is not a big problem. I change my style every day too but always have something unique what determinate my outfit and me. 🙂 It can be colors or accessories like handmade jewely or a vintage sunglasses.

   xoxo
   Alexandra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.