The romantic style

1ed7c93ecc0e1dc03ecefe415919de56

 The romantic style goes back to the Romanticism of 19th century. Vivid imagination and rich emotions, love orientation, fairy tale-like experiences, love of nature characterized this era.

Today's romanticism  is based on these feelings and experiences, because this is the style of  those sensitive people who always take care of the details .

The tiny details and moods or emotions are important for a romantic woman and in her clothing. The use of soft and mysterious fabrics, decorations, lace and frills,  wearing of jabot, floral crafts, antique style jewelry, beads, ribbons or scarf and kerchief are all very popular in that style. Beside the glittering rhinestones and satin beads the brooches and fibulas are also extremly popular. The classic cameo pieces are a must, but may appear large silk flowers as well.

The romantic style expresses feminine sensitivity and delicacy, but it is never ever ostentatious. The silhouette emphasizes the feminine lines and gently follows the shape. The cut lines are rounded. There are many small details, pleating, pulling, ruffles or laces. And all these made from soft fabrics like silk, cotton and muslin, or gentle bound materials.

8c5c329dc36f75789e77905a7d7ae45a

Typical colors are the white and pastel in all shades. However, the patterns are less restrained. The small or oversized floral prints are the most common.

Wear skirt rather than trousers. If you prefer pants, than choose a loosie style made from soft fabric. Wear knit cardigans or blazers made from crocheted fabric over lacy or ruffled, waisted blouses.

The hair is long, wavy or bouncy. The unruly curls are set on loose buns with floral barrette, but the use of headbands are also popular.

The romantic style is a pernament part of the fashion world. Some designers like Roberto Cavalli, Dolce and Stefano Gabbana Niko Dome or Alberta Ferretti particulary like it. They are very keen on using beads, fringe, lace motifs, or feather and floral decorations.

The delicacy of the romantic style mostly suits to the thin, fragile women.

Ladies with a stronger body should choose the simpler and cleaner pieces!

b2d3641e8efa41c1119937bd02f75d7e

A romantikus öltözködési stílus a XIX. századi romantikához nyúlik vissza.

Gazdag fantázia és érzelemvilág, a szerelem központi szerepe, meseszerű élmények, a természetközeliség jellemezték ezt a korszakot.

A mai romantika is ezekből az érzésekből, élményekből merítkezik, hiszen ez az érzékenységet, a finomságot kedvelő, a részletekre is odafigyelő típusú emberek stílusa.

A romantikus stílusú nő öltözködésében fontosak az apró részletek, a hangulatok, az érzelmek. A lágy esésű, sejtelmes ruhaanyagok, a díszítések, a csipke, a fodor, a zsabó, a virágminták, a kézműves, antik jellegű ékszerek, a gyöngyök, a szalagok, ugyanúgy, mint a sálak, kendők. A csillogó strasszok és a selyemfényű gyöngyök mellett a fibulák és a melltűk is kedveltek. A klasszikus cameo szinte kötelező darab, de megjelenhetnek a méretes selyemvirágok is.

dffb076aba633a7d1b238100d494df8e

A romantikus stílus nőies érzékenységet és finomságot sugároz, de sohasem hivalkodó. A sziluett a nőies vonalakat hangsúlyozza, az alakot finoman követi. A szabásvonalak lekerekítettek, sok apró részlet, redőzés, húzások, fodrok, csipkék díszítik. Mindez lágy esésű kelmékből, mint a selyem, a puha gyapjú, leheletnyi muszlin, simogató kötött anyagok.

Színek tekintetében jellemző a fehér és a pasztell minden árnyalata. A minták azonban kevésbé visszafogottak; apró vagy túlméretezett virágminták a leggyakoribbak.

Ruhadarabok tekintetében inkább szoknya, mint nadrág. Ha mégis nadrág, akkor bővebb szárú, puha anyagból készült fazon legyen. Csipkés, vagy fodros, karcsúsított blúzok fölé kötött kardigánok, vagy hurkolt szövetből készült blézerek illenek.

A frizura elsősorban hosszú, hullámos vagy loknis. A rakoncátlan fürtök laza kontyokba virágos csatokkal tűzöttek, de a hajpántok használata is kedvelt.

A romantikus stílus a divatvilágban is folyamatosan jelen van, néhány tervező különösen kedveli, mint Roberto Cavalli, Domeniko Dolce és Stefano Gabbana, vagy Alberta Ferretti. Jellemző a gyöngyök, rojtok,  csipkemotívumok, a tolldíszek és virágminták felhasználása.

A romantikus stílus könnyedsége a vékony, törékeny hölgyeknek áll a legjobban. Az erősebb testalkatúak keressék a letisztultabb, egyszerűbb darabokat!

You may also like

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.